Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصوبه هیات پذیرش بورس کالای ایران، امکان ورود اشخاص حقیقی در خرید محصولات پتروشیمی را که در بورس کالا با مازاد عرضه روبروست ، فراهم کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ با این مصوبه شرایط و بستری فراهم شد تا تولیدکنندگانی که ماهیت حقوقی نداشته و در قالب حقیقی فعالیت می‌کنند، بتوانند به‌طور مستقیم به بورس کالای ایران مراجعه و مواد اولیه مورد نیاز خود را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته این در حالی است که برای دریافت محصول باید مدارکی همچون پروانه کسب، کارت بازرگانی حقیقی و... را همراه داشته و به هرشکل ممکن اثبات کنند تولیدکننده محصولی هستند که قصد خرید ماده اولیه آن را دارند. در کنار این موضوع باید به این نکته اشاره کرد که این استراتژی عموما مربوط به کارگاهی است که خارج از سایت بهین‌یاب به فعالیت مشغول بوده و عرضه‌های خارج از بهین‌یاب به این افراد عرضه می‌شود.
حامد سلطانی نژاد گفت:: به منظور بهبود روند معاملات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی در بورس کالای ایران، افزایش شفافیت معاملاتی، عرضه منظم و تعادل هر چه بیشتر عرضه و تقاضا، برخی محدودیت‌هایی که از سال ۱۳۸۹ تاکنون برای خریداران و مصرف‌کنندگان خرد حقیقی جهت خرید محصولات و فرآورده‌های عرضه شده در این بازار اعمال شده بود، به تدریج با توجه به شرایط بازار حذف خواهد شد.
حامد سلطانی‌نژاد اظهار کرد: با توجه به اینکه در خصوص برخی کالا‌ها در بورس کالا مازاد عرضه وجود دارد، با مصوبه هیات پذیرش بورس کالای ایران تصمیم بر این شد تا خریداران حقیقی محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی که اطلاعاتشان در سایت بهین‌یاب ثبت نشده و سهمیه‌ای برای آن‌ها لحاظ نمی‌شود، ولی مصرف‌کننده محصولات عرضه شده در بورس کالا هستند نیز بتوانند از کانال رینگ پتروشیمی بورس کالا نیاز مصرفی خود را تامین کنند.
حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در توضیحی درخصوص افراد حقیقی گفت: برخی از مشتریان محصولات پتروشیمی تولیدکنندگان صنایع پایین‌دستی هستند که قالب فعالیت آن‌ها قالب شرکتی نبوده و در کارگاهی که به نام شخص (حقیقی) است، مشغول به فعالیت هستند.
وی در ادامه گفت: تولیدکنندگان این‌چنینی در مقاطعی از زمان برای تامین مواد اولیه بنگاه‌های تولید خود، مجبورند خوراک خود را از کسانی که قالب حقوقی دارند، تهیه کنند. سلطانی‌نژاد گفت:: با این کار امکان خرید را برای متقاضیانی که مصرف واحدهای تولیدی آن‌ها در اندازه‌های کوچک‌تری است فراهم آوردیم تا هم مصرف‌کنندگان عمده و هم مصرف‌کنندگان خرد از این امکان برخوردار باشند.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه تصریح کرد: البته این مشتریان باید حداقل‌ها را دارا باشند و با داشتن یکی از این موارد همچون پروانه کسب، کارت بازرگانی حقیقی، مجوز تاسیس و... مراجعه کرده و محصول مورد نیاز خود را بگیرند، باید به گونه‌ای مشخص شود که این فرد شخص حقیقی تولیدکننده است.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه این اشخاص حقوقی نبوده؛ در تخصیص خوراک و مواد اولیه از سمت تعاونی‌ها به سمت این تولیدکنندگان مشکلاتی وجود داشت که سبب اعتراض همیشگی آن‌ها بود و این امر موجب شد این راهکار تعیین شود تا تولیدکنندگان به‌طور مستقیم با بورس کالای ایران در ارتباط بوده و نیاز خود را تامین کنند.
سلطانی‌نژاد درباره مازاد محصولات پتروشیمی در بازار‌ها گفت: برای برخی از گریدهای محصولات پتروشیمی مازاد عرضه وجود دارد و این در حالی است که بسیاری از کارگاه و بنگاه‌های کوچک که قالب حقیقی دارند به‌رغم وجود این مازاد عرضه نمی‌توانند نیاز خود را تامین کنند و این راهکاری برای به تعادل رساندن این بازار‌ها است.
وی ادامه داد: این استراتژی عموما مربوط به کارگاهی است که خارج از سایت بهین‌یاب به فعالیت مشغول بوده و ما عرضه‌های خارج از بهین‌یاب را به این افراد ارائه می‌دهیم. سلطانی‌نژاد می‌گوید: البته این در حالی است که سیستم بهین‌یاب همچنان به فعالیت خود ادامه داده و اشخاصی که در سایت بهین‌یاب سهمیه دارند بر همان مبنا فعالیت کرده و ماده اولیه مورد نیاز خود را همچون گذشته می‌توانند دریافت کنند.
مدیرعامل بورس کالای ایران درباره مزایای این طرح گفت: به باور من تولیدکنندگان بخش پایین دست پتروشیمی که در قالب اشخاص حقیقی فعالیت دارند، می‌توانند نیاز خود را با قیمت پایین‌تری به نسبت نرخ‌های بازار آزاد تامین کنند. سلطانی‌نژاد افزود: در گام اول در عرضه‌هایی که در روزهای غیر بهین‌یابی انجام می‌شود خریداران حقیقی می‌توانند به ثبت سفارش و خرید محصول اقدام کنند.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه گفت: افزون بر این موارد، مقرر شده در مورد کالاهایی مثل گوگرد و برخی فرآورده‌های نفتی نیز محدودیت‌های خرید برداشته شده و امکان حضور حقیقی‌ها به‌عنوان متقاضیان این کالا‌ها فراهم شود.
وی با بیان اینکه تاکنون مجوز حضور خریداران در تالار پتروشیمی؛ تایید آن‌ها در سامانه بهین‌یاب بوده است، گفت:: این امر به دلیل رسیدن مواد اولیه به مصرف‌کنندگان مورد تایید بوده است، اما در این بین اشخاص حقیقی امکان حضور در معاملات تالار پتروشیمی را پیدا نمی‌کردند که این امر بر روند کشف واقعی قیمت‌ها در تقابل عرضه و تقاضای آزادانه بی‌تاثیر نبود. به این ترتیب با توجه به شرایط بازار و براساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده، مقرر شد تا امکان حضور حقیقی‌ها در معاملات محصولات پتروشیمی برای خرید آن دسته از کالاهایی که با مازاد عرضه مواجه هستیم، فراهم شود.
وی افزود: برداشته شدن این محدودیت از معاملات بورس کالا در شرایطی است که طی ماه‌های گذشته نیز شاهد رفع برخی محدودیت‌های دیگر از جمله حذف یا افزایش سقف قیمت، افزایش سقف سهمیه خرید محصولات براساس شرایط بازار و... بوده‌ایم تا روند معاملات بورس کالا روز به روز به سمت خروج از هر گونه محدودیت و آزادی کامل، ولی تحت نظارت حرکت کند. به گفته مدیر عامل بورس کالای ایران، حذف این قبیل محدودیت‌ها در بازار پتروشیمی در راستای همکاری و تعامل هر چه بیشتر این مجموعه با فعالان صنعت پتروشیمی است تا با کمک به این صنعت و فعالان آن، اقتصاد کشور نیز به سمت شفافیت هر چه بیشتر حرکت کند.
سلطانی‌نژاد اظهار داشت: جلوگیری از نوسانات کاذب قیمت محصولات با ایجاد شفافیت و روابط منطقی میان عرضه و تقاضا، استقرار یک سیستم قیمت‌گذاری شفاف و اجرایی و ناظر بر حسن انجام تعهدات طرفین، شکل‌گیری سیستم یکپارچه جمع‌آوری اطلاعات و آمار به منظور پردازش و تحلیل آمارهای تولید، واردات، صادرات و مصرف در جهت اطلاع‌رسانی به بازار، هماهنگی میان بخش‌های تولیدی و بازرگانی و در آخر امکان مدیریت ریسک از جمله نیازمندی‌های بازار کالای کشور به خصوص بازار محصولات پتروشیمی است که همه این موارد به ذات در کارکردهای بورس کالا نهفته است.
سلطانی‌نژاد تعامل بورس کالا و پتروشیمی‌ها را برای توسعه رینگ داخلی و صادراتی مثبت ارزیابی کرد و درباره آثار ناشی از حذف محدودیت‌های معاملاتی خریداران حقیقی در این حوزه گفت: هر چند وجود برخی محدودیت‌ها طی سال‌های اخیر به ویژه درخصوص حضور خریداران حقیقی در بازار محصولات پتروشیمی اعمال شد، اما در حال حاضر و طبق هماهنگی‌های به عمل آمده، زمینه‌های لازم برای حذف آن محدودیت‌ها برداشته شد تا ضمن برقراری شفافیت هر چه بیشتر، خریداران نیز بتوانند بدون وجود محدودیت، نیازهای مصرفی خود را از این طریق تامین کنند که به دنبال آن عرضه و تقاضا نیز در این بازار به سمت تعادل بیشتر حرکت خواهد کرد.
سلطانی‌نژاد در مورد نگرانی و انتقاد خریداران و فروشندگان مواد پتروشیمی در بورس کالا مبنی بر نبود مشتری، نارضایتی برخی خریداران از بابت عدم دسترسی آسان به ضمانت‌ها و تخصیص اعتبار مناسب، گفت: در اقتصاد هر کسی باید کار خود را انجام دهد، وظیفه بورس تخصیص اعتبار نیست، وظیفه بورس ایجاد یک بازار و طراحی ابزارهای مالی و در اختیار قرار دادن آن به عموم ذی‌نفعان بازار است.
وی با بیان اینکه انتظار توقعات ویژه از بورس مطابق با آنچه در بازار غیرمتشکل رخ می‌دهد منطقی و امکان پذیر نیست، گفت: بورس با چنین انتظارهایی از موضوع فعالیت خود دور می‌شود، زیرا تخصیص اعتبار برای معاملات در حیطه فعالیت بانک‌ها است، اما بانک به کسانی که از بورس خرید می‌کنند با شرایط آسان‌تری اعتبار می‌دهد. البته در این زمینه با بانک ملت رایزنی شده تا از طریق بسته ویژه‌ای برای خریداران پایین‌دستی پتروشیمی در بورس کالا اعتبارات ویژه‌ای اختصاص داده شود.
سلطانی‌نژاد، گفت: در حوزه پتروشیمی تاکنون صنایع بالادستی با بورس همکاری خوبی داشته و محصولات خود را در سال گذشته با قیمت عادلانه به دست مصرف‌کننده نهایی رساندند؛، اما امسال به دلیل محدودیت‌هایی که برای شرکت‌های پتروشیمی ایرانی از جانب طرف‌های چینی یا اقدام‌هایی که برای محدود کردن خرید مواد پتروشیمی از سوی برخی همسایگان انجام شد در نهایت تضعیف صادرات مواد پتروشیمی را در پی داشت.
از این رو شرکت‌های پتروشیمی آنچه نتوانسته‌اند صادر کنند را می‌خواستند در بازار داخلی بفروشند که به راحتی محقق نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۶۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی

به گزارش همشهری آنلاین، اجلاس کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی رئیس ایرانی این کمیسیون است و در مقابل بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، رئیس اماراتی کمیسیون است.

- نشست کمیسیون اقتصادی ایران و امارات با هدف توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقلی برگزار شد. از نکات جالب این نشست، استقبال امارات از سرمایه‌گذاری در ایران بود. مذاکره برای توسعه مناسبات دو کشور در کریدور شمال - جنوب برای ترانزیت کالاهای اماراتی به آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه، دیگر محور مهم این نشست محسوب می‌شود که منفعت دوجانبه به دنبال دارد.

- مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در حوزه پتروشیمی با اشاره به برنامه‌ریزی برای حل مشکل بنزین با مشارکت پتروشیمی‌ها، گفت: قطعاً بیشتر از ۵۰ درصد پتروشیمی‌های متانولی به سمت تبدیل متانول به بنزین خواهند آمد. به گفته او، برای تولید بنزین از متانول، قرار شده هلدینگ‌ها برنامه خود را ارائه دهند و در حال برنامه‌ریزی در این حوزه هستند.

- معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال ۱۰۵۰ واحد بالای ۵۰ نفر را هدف‌گذاری کرده‌ایم که طرح طبقه‌بندی در آن‌ها عملیاتی شود. علی حسین رعیتی فرد ادامه داد: سال گذشته طرح تحولی را در وزارتخانه پیشنهاد دادیم که به‌موجب آن هزار واحد بالای ۵۰ نفر کارکن ملزم شدند طرح طبقه‌بندی مشاغل داشته باشند تا عدالت مزدی رعایت شود. ‌

- محمد آئینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را در بافت‌های فرسوده اجرا می‌کنند؛ به‌طوری‌که آمار صدور پروانه در سال‌های پس از انقلاب نشان می‌دهد سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده با مشارکت مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی‌ها و گروه‌های جهادی شکسته شد.

- داود منظور، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور ضمن قدردانی از تلاش‌های «داریوش ابوحمزه» در دوران ریاست مرکز آمار ایران، «غلامرضا گودرزی» را به‌عنوان سرپرست این مرکز منصوب کرد. گودرزی دارای درجه دکترای تحقیق در عملیات از دانشگاه تربیت مدرس بوده و کارشناسی ارشد پیوسته را در رشته مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق تحصیل کرده است.

- محمد رضوانی فر و حسن حمود حسانی، روسای گمرک ایران و عراق با هدف تسهیل و توسعه تجارت گفت‌وگو کردند. مهم‌ترین محورهای این مذاکره، ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی دو کشور برای کاهش سردرگمی تجار و همچنین روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران در پیاده‌روی اربعین حسینی بود و طرف عراقی برای رسیدگی به این موارد قول مساعد داد.

- بر اساس مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، نرخ دلار که در روزهای اخیر و پس نوسانات هیجانی، وارد روند نزولی شده بود، همچنان با شیبی ملایم‌تر در محدوده ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان است. مشاهدات میدانی حاکی از این است که تمایل بازار غیررسمی به فروش ارز بیشتر از خرید است و فعالان بازار خرید در بازار فعلی را پرریسک ارزیابی می‌کنند.

کد خبر 848821 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها مرکز آمار پتروشیمی سوخت - بنزین امارات

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس